Użytkowników online: 11
kulinaria
« Powrót  

Knedle ziemniaczane z bryndzą

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 30 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 5
Ilość ocen: 1
Składnik składniki Logo Ilość Czego
ziemniak 1 kilogramów
mąka 0.5 szklanek
jajko 1 sztuk
sól według uznania
ser biały 25 dekagramów
cukier 1 łyżek deserowych

Wykonanie:

Ziemniaki wyszorować, ugotować w łupinach, odcedzić, ostudzić, obrać z łupin i utłuc. Dodać jajka, mąkę, sól i pieprz. Zagnieść ciasto. Na podsypanej mąką stolnicy formować z ciasta wałek, krajać na kawałki, każdy spłaszczyć i kłaść nań kawał bryndzy lub cały serek jeśli mały. Następnie kawałek ciasta z bryndzą dokładnie zlepić i uformować kulkę. Knedle wrzucać partiami do gotującej się wody, gotować pod przykryciem, mieszając co chwilę. Podawać ze śmietaną.


Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER