Użytkowników online: 10
kulinaria
« Powrót  

Ciasto z brzoskwiniamy i serem

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 30
czas(z pieczeniem/smażeniem): 80 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 4
Ilość ocen: 6
Składnik składniki Logo Ilość Czego
maka ziemniaczana 1 łyżek stołowych
cukier 1,5 szklanek
białka 4 sztuk
czerwony kisiel 1 sztuk
mąka 3 szklanek
margaryna 1,5 kostek
żółtka 4 sztuk
proszek do pieczenia 3 łyżek deserowych
ser bieły 1/2 kilogramów
jajka 3 sztuk

Wykonanie:

-Spód ciasta
3 szklanki mąki
1 kostka margaryny
4 żółtka
3 łyżeczki proszku do pieczenia
Posiekać wszystkie składniki na stolnicy, wyrobić, podzielić na 2 części. 1 wsadzić do lodówki, 2 rozwałkować, zawinąć na wałek i rozgnieść na blasze.

-Ser
½ kg sera
3 jajka
Łyżka mąki ziemniaczanej
½ szklanki cukru
½ kostki margaryny

Mikserem żółtka utrzeć z cukrem, dodać ser, roztopioną margarynę i mąkę. Oraz ubitą pianę z jajek.

-Piana
4 białka ubić z 1 szklanką cukru. Można dodać czerwony kisiel.

Ser wyłożyć na 1 część ciasta na blachę, ułożyć brzoskwinię. Nałożyć pianę i utrzeć 2 część ciasta z lodówki. Piec około 60 minut.

Autor: agata17ko

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Komentarze:

Autor: ok

Data: 2011-12-19

ok

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER