Użytkowników online: 8
kulinaria
« Powrót  

Klops z grzybów

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 30 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 4
Ilość ocen: 2
Składnik składniki Logo Ilość Czego
grzyb 500 gramów
masło 40 gramów
cebula 1 sztuk
kajzerka 3 sztuk
mleko 0.5 szklanek
jajka 2 sztuk
bulion według uznania
bułka tarta 70 gramów
olej według uznania
pieprz według uznania
sól według uznania
natka pietruszki według uznania

Wykonanie:

Grzyby drobno pokroić i wraz z podsmażoną uprzednio cebulą udusić na maśle. Gdy większość płynu wyparuje, dodać namoczone w mleku bułki, 1 jajko, sól, pieprz i posiekaną zieloną pietruszkę. Gdyby masa była zbyt gęsta, dodać trochę tartej bułki. Zmoczonymi zimną wodą rękami uformować wałek i posmarować go jajkiem. Do formy z rozgrzanym olejem włożyć klops, polać bulionem i piec aż będzie chrupiący.

Uwagi:

Grzyby: gołąbki, gąski, kurki i borowiki.

Kajzerka powinna być czerstwa.


Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER