Użytkowników online: 11
kulinaria
« Powrót  

Eskalopki w sosie koperkowym

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 45 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 3
Ilość ocen: 2
Składnik składniki Logo Ilość Czego
kasza jaglana 2 szklanek
cebula 1 kostek
czosnek 3 ząbki
płatki owsiane 1 szklanek
olej słonecznikowy tłoczony na zimno według uznania
tymianek według uznania
majeranek według uznania
pieprz według uznania
sól według uznania
koperek 1 pęczek
cytryna 0.5 sztuk
mąka pszenna 3 łyżek stołowych
olej słonecznikowy 2 łyżek stołowych

Wykonanie:

Przygotować kotleciki: ugotować kaszę jaglaną w podwójnej ilości wody do miękkości, odsączyć z wody. Drobno posiekać cebulę i czosnek i podrumienić na oleju. Zmieszać kaszę z podsmażoną cebulką i płatkami owsianymi. Zmiksować. Formować małe kotleciki, obtaczać w mące i smażyć na rozgrzanym oleju. Przygotować sos: na rozgrzany na patelni olej wrzucić mąkę i połowę pokrojonego drobno koperku. Mieszać ciągle, aby koperek się nie przypalił. Zalać szklanką wody, dodać sok z cytryny i drugą część pokrojonego drobno koperku. Dokładnie wymieszać. Sosem polewać eskalopki.


Kategorie do których ten przepis należy:

Komentarze:

Autor: wieslawal64

Data: 2008-12-17

według mnie koperku nie powinno dodawać się przed zagotowaniem ponieważ zżółknie tylko na końcu

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER