Użytkowników online: 11
kulinaria
« Powrót  

Chili con corne z ryżem

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 7
czas(z pieczeniem/smażeniem): 30 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 4
Ilość ocen: 4
Składnik składniki Logo Ilość Czego
mięso mielone 500 gramów
olej 2 łyżek stołowych
mieszanka meksykańska 400 gramów
koncentrat pomidorowy 3 łyżek stołowych
papryka czerwona 1/2 sztuk
przyprawa Chili con corne według uznania
cebula 1 sztuk
sól według uznania
pieprz według uznania
mąka 3 łyżek stołowych
ryż 4 sztuk

Wykonanie:

Gotujemy ryż w osolonej wodzie. Mięso mielone wrzucić na rozgrzany olej, dodać cebulę pokrojoną w drobna kostkę oraz paprykę. Wszystko podsmażyć, dodać koncentrat pomidorowy oraz mieszankę meksykańską dolać rosołu lub wody. Gotować 15 minut. Przyprawić Chili con corne według uznania, ponieważ jest bardzo ostra. Sól, pieprz do smaku. Zaciągnąć zawiesiną z mąki i wody. Gotową potrawę podawać z ugotowanym ryżem ewentualnie z pieczywem.

Uwagi:

Osobiście przyprawiam połową opakowania z przyprawą chili con corne.

Autor: wieslawal64

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Komentarze:

Autor: bunia

Data: 2009-06-26

Witam, świetna potrawa, przepis prosty w przygotowaniu. Ja w zamian przyprawy chili con corne dodaje przyprawe do potraw kuchni meksykanskiej-polecam

Autor: ibeata

Data: 2008-12-11

więc to jest to chili con crone przedtem zastaniawiałam się jak to się robi i co to jest

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER