Użytkowników online: 9
kulinaria
« Powrót  

Śledzie w sosie śmietanowo-jabłkowym

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 5
czas(z pieczeniem/smażeniem): 20 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 4
Ilość ocen: 4
Składnik składniki Logo Ilość Czego
śledzie matias 5 sztuk
jabłko winne 1 sztuk
cytryna 0,5 sztuk
śmietana 200 mililitrów
jogurt jabłkowy 200 mililitrów
sól według uznania
pieprz według uznania

Wykonanie:

Opłukane i wymoczone w mleku śledzie pokroić w dzwonka i ułożyć na półmisku.
Sos: obrane ze skórki jabłko zetrzeć na grubej tarce, skropić sokiem z cytryny, by nie zmieniło koloru. Dodać śmietanę i jogurt jabłkowy. Dokładnie wymieszać, doprawić do smaku. Przygotowanym sosem polać śledzie.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER