Użytkowników online: 8
kulinaria
« Powrót  

Śledzie z orzechami włoskimi i jajkiem

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 5
czas(z pieczeniem/smażeniem): 30 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 3
Ilość ocen: 1
Składnik składniki Logo Ilość Czego
filet sledziowy 5 sztuk
oliwa według uznania
orzech włoski 150 gramów
szczypiorek, pęczek 0,5 sztuk
jajka ugotowane 4 sztuk
pieprz kajemski według uznania
pieprz czarny według uznania

Wykonanie:

Opłukane śledzie moczyć w zimnej wodzie 3h, osączyć i pokroić w dzwonka. Ułożyć na większym półmisku, polać oliwą (powinny być w połowie zakryte). Posypać orzechami włoskimi i grubo pokrojonym szczypiorkiem. Ułożyć ćwiartki jajek między śledziami i całość oprószyć pieprzem.

Uwagi:

Można dodać posiekaną natkę pietruszki.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER