Użytkowników online: 11
kulinaria
« Powrót  

Tatar ze śledzia na pumperniklu

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 5
czas(z pieczeniem/smażeniem): 50 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 3
Ilość ocen: 2
Składnik składniki Logo Ilość Czego
filet śledziowy 500 gramów
mleko 2 szklanek
cebula 1 sztuk
koperek, pęczek 1 sztuk
papryka czerwona 0,5 sztuk
papryka żółta 0,5 sztuk
papryka zielona 0,5 sztuk
ogórek kiszony 2 sztuk
jajko ugotowane 2 sztuk
keczup 2 łyżek deserowych
kromki pumpernikla 5 sztuk
sól według uznania
pieprz według uznania

Wykonanie:

Śledzie zalać mlekiem i odstawić na 30 minut, osączyć i pokroić w drobną kostkę. Oczyszczone wszystkie warzywa i jajka również pokroić w drobną kostkę. Wszystkie składniki wymieszać z keczupem i doprawić do smaku. Podawać na kromkach pumpernikla.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER