Użytkowników online: 7
kulinaria
« Powrót  

Barszczyk śliwkowy

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 70 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 5
Ilość ocen: 4
Składnik składniki Logo Ilość Czego
gotowy barszcz czerwony 1 litrów
grzyby suszone 4 sztuk
śliwki suszone 4 sztuk
sól według uznania
pieprz według uznania

Wykonanie:

Umyte grzyby namoczyć w 1/2 szklanki wody, poczekać, aż zmiękną. Pokroić je w paski i gotować ok. 30 minut w wodzie, w której się moczyły. Ugorować również śliwki w szklance wody (15 minut) i pokroić je w paski. Barszcz wlać do garnka, dodać śliwki i grzyby z wywarami, w których się gotowały. Podgrzać i doprawić solą oraz pieprzem.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Komentarze:

Autor: Lusia

Data: 2009-04-15

Barszczu śliwkowego jeszcze nie jadłam,ciekawe jak on smakuje - muszę spróbować :)

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER