Użytkowników online: 14
kulinaria
« Powrót  

Herbata z czarnego bzu

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 1
czas(z pieczeniem/smażeniem): 30 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 1
Ilość ocen: 1
Składnik składniki Logo Ilość Czego
owoce bzu 1 kilogramów
cukier 1,5 szklanek
pomarancza 1 sztuk
kolendra, nasiona 10 sztuk
cynamon, laska 1 sztuk

Wykonanie:

Pomarańczę wyparzyć i dobrze wyszorować. Pokroić razem ze skórką na mniejsze kawałki i zmiksować na gładko.
Do garnka włożyć oczyszczone owoce bzu, cukier, zmiksowaną pomarańczę, nasiona kolendry oraz laskę cynamonu i gotować na wolnym ogniu przez 20 minut (nie dłużej). Przecedzić przez gazę i wlać do butelki. Pić często po 1/2 szklanki.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER