Użytkowników online: 14
kulinaria
« Powrót  

Chleb do zupy z natką pietruszki

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 10
czas(z pieczeniem/smażeniem): 60 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 4
Ilość ocen: 3
Składnik składniki Logo Ilość Czego
mąka 500 gramów
woda letnia 200 mililitrów
mleko ciepłe 200 mililitrów
masło roztopione 2 łyżek stołowych
sól 1,5 łyżek deserowych
drożdże 50 gramów
mozzarella tarta 200 gramów
natka pietruszki, pęczek 1 sztuk
jajko 1 sztuk

Wykonanie:

Przesianą mąkę wymieszać z solą, wodą i masłem. Wlać drożdże roztopione w mleku i wyrobić na gładkie jednolite ciasto. Pozostawić w cieple na 60 minut. Opłukane, osuszone listki natki drobno posiekać i wymieszać z startym serem. Wyrośnięte ciasto rozwałkować na prostokąt, nałożyć natkę z serem, złożyć ciasto na pół. Przełożyć do natłuszczonej wąskiej, podłużnej formy i po wierzchu posmarować roztrzepanym jajkiem. Piec ok. 30 minut w 180 stopniach.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER