Użytkowników online: 9
kulinaria
« Powrót  

Kapusta z grzybami II

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 6
czas(z pieczeniem/smażeniem): 60 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 5
Ilość ocen: 2
Składnik składniki Logo Ilość Czego
kapusta kiszona (mało kwaśna) 1 kilogramów
grzyby suszone 100 gramów
cebula 1 sztuk
olej 4 łyżek stołowych
liść laurowy 2 sztuk
ziarno pieprzu 4 sztuk
ziele angielskie 4 sztuk
przyprawa jarzynowa 2 łyżek deserowych
sól według uznania
pieprz mielony według uznania

Wykonanie:

Kapustę pokroić, zalać w garnku dwiema szklankami wody i gotować aż do miękkości na małym ogniu razem z przyprawami. Opłukane grzyby namoczyć na 2h w wodzie, a następnie ugotować do miękkości. Zaraz po przestudzeniu pokroić grzyby w cienkie paseczki i razem z wywarem dodać do kapusty. Oczyszczoną cebulę posiekać i zrumienić na oleju, dodać do kapusty. Całość pogotować jeszcze przez chwilę. Doprawić solą oraz pieprzem.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER