Użytkowników online: 7
kulinaria
« Powrót  

Kompot z suszu II

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 8
czas(z pieczeniem/smażeniem): 30 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 5
Ilość ocen: 1
Składnik składniki Logo Ilość Czego
śliwki suszone 300 gramów
jabłka suszone 150 gramów
gruszki suszone 150 gramów
cukier 3 łyżek stołowych
cytryna 0,5 sztuk
goździki 3 sztuk
Cynamon według uznania
skórka pomarańczowa smażona w cukrze 2 łyżek stołowych

Wykonanie:

Opłukane owoce zalać letnią wodą i odstawić na 2h. Następnie dodać cukier, goździki, cynamon oraz skórkę pomarańczową. Gotować 20 minut na małym ogniu, aż owoce będą miękkie. Po ugotowaniu kompot przyprawić sokiem z cytryny oraz cukrem, odstawić do całkowitego wystygnięcia. Przelać do dzbanka. Podawać dobrze wystudzony. Dzbanek z kompotem można udekorować spiralkami skórki pomarańczowej lub cytrynowej.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER