Użytkowników online: 10
kulinaria
« Powrót  

Pstrąg po królewsku z kawiorem

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 25 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 2
Ilość ocen: 1
Składnik składniki Logo Ilość Czego
ziemniaki 300 gramów
marchewka 200 gramów
ocet winny 6 łyżek stołowych
olej orzechowy 4 łyżek stołowych
sałata 100 gramów
filety z wędzonego pstrąga 3 sztuk
koper, gałazki według uznania
plaserki cytryny według uznania
sól według uznania
pieprz biały według uznania
pieprz klorowy według uznania
kawior z pstrąga 1 szklanek

Wykonanie:

Oczyszczone ziemniaki i marchewki pokroić na duże kawałki i gotować w osolonej wodzie ok. 15 minut pod przykryciem, do miękkości.
Sos winegret: ocet przyprawić do smaku solą i pieprzem, cienkim strumieniem wlać olej i ucierać, aż do lekkiego zgęstnienia.
Sałatę podzielić na pojedyncze listki, opłukać, osuszyć i porwać na mniejsze kawałki. Oczyszczone filery rybne pokroić na ukośne kawałki. Ułożyć na małych talerzach razem z sałatą. Ugotowane warzywa, odcedzić, osączyć, przecisnąć przez praskę lub zmiksować. Warzywne puree podzielić na porcje i umieścić obok pstrąga i sałaty. Przygotowanym sosem skropić sałatę i warzywne puree. Całość udekorować koperkiem i plasterkami cytryny, oprószyć kolorowym pieprzem, a bezpośrednio przed podaniem posypać kawiorem.

Uwagi:

Ocet winny można zastąpić sokiem z cytryny.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER