Użytkowników online: 11
kulinaria
« Powrót  

Włoska zupa jarzynowa

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 30 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 3
Ilość ocen: 2
Składnik składniki Logo Ilość Czego
marchewka 600 gramów
dymka 3 sztuk
boczek wędzony 60 gramów
bulion warzywny 3 szklanek
kukurydza, puszka 1 sztuk
groszek zielony mrożony 150 gramów
parmezan tarty 40 gramów
natka pietruszki według uznania
sól według uznania
pieprz według uznania

Wykonanie:

Oczyszczoną marchewkę pokroić w cienkie plasterki, a dymkę w małe kawałki. Do garnka wlać bulion i zagotować, włożyć boczek, a po chwili dodać marchewki i dymki. Gotować 15 minut na małym ogniu pod przykryciem. Osączyć kukurydzę i dodać do zupy razem z mrożonym groszkiem(nie rozmrażać)na 7 minut przed końcem gotowania. Boczek wyjąć i pokroić na małe kawałki lub w kostkę i ponownie dodać do zupy, podgrzać, doprawić solą oraz pieprzem. Zupę jarzynową przelać do 4 talerzy lub kokilek. Każdą porcję posypać tartym parmezanem i udekorować natką. Podawać na gorąco, bezpośrednio po przyrządzeniu.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Komentarze:

Autor: martunia0704

Data: 2009-04-30

Świetne i pyszne :))) Polecam !!!

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER