Użytkowników online: 13
kulinaria
« Powrót  

Skrzydelka na pikantnie z surówką z kapusty

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 40 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 4
Ilość ocen: 1
Składnik składniki Logo Ilość Czego
kapusta biała 400 gramów
marchewka 200 gramów
jogurt naturalny 250 gramów
sok z cytryny 6 łyżek stołowych
oliwa 3 łyżek stołowych
rodzynki 30 gramów
papryczka chili 3 sztuk
miód 3 łyżek stołowych
keczup 3 łyżek stołowych
sok pomidorowy 500 mililitrów
curry 0,5 łyżek deserowych
skrzydełka z kurczaka 16 litrów
natka pietruszki według uznania
sól według uznania
pieprz według uznania

Wykonanie:

Oczyszczoną kapustę drobniutko posiekać, a oczyszczoną marchewkę pokroić w cienkie paseczki. Jogurt wymieszać z sokiem cytrynowym i oliwą, doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Do miski włożyć kapustę, marchewkę i opłukane rodzynki. Polać sosem jogurtowym i odstawić na godzinę w chłodne miejsce. Oczyszczone papryczki pokroić na małe kawałki.
Marynata: keczup wymieszać z papryczkami, miodem i sokiem pomidorowym, doprawić do smaku solą i curry. Umyte, osuszone skrzydełka włożyć do marynaty i odstawić na godzinę w chłodne miejsce.
Osączyć na papierowym ręczniku i umieścić na posmarowanej tłuszczem blasze. Piec 30 minut w 200 stopniach. Od czasu do czasu posmarować pozostałą marynatą. Skrzydełka podawać z sałatką z białej kapusty. Danie udekorować natką.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER