Użytkowników online: 11
kulinaria
« Powrót  

Tortellini z grzybami

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 30 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 4
Ilość ocen: 2
Składnik składniki Logo Ilość Czego
pieczarki 250 gramów
sok pomarańczowy 0,5 litrów
szynka 100 gramów
tortellini ze szpinakiem, paczka 2 sztuk
śmietana 200 gramów
mąka ziemniaczana 1 łyżek stołowych
ocet estragonowy 2 łyżek stołowych
olej 1 łyżek stołowych
natka pietruszki, gałązki według uznania
sól według uznania
pieprz Cayenne według uznania
pieprz czarny według uznania

Wykonanie:

Do garnka wlać sok pomarańczowy i gotować, aż odparuje 1/4 płynu (ok. 15 minut). Oczyszczone pieczarki pokroić na ćwiartki, a szynkę na drobną kostkę. Tortellini ugotować w lekko osolonej wodzie, odcedzić. Do soku pomarańczowego wlać śmietanę i zagotować, nie przerywając mieszania. Sos zagęścić mąką ziemniaczaną rozprowadzoną w 3 łyżkach zimnej wody, doprawić do smaku pieprzem, octem oraz solą. Pieczarki podsmażyć na rozgrzanym oleju(ok. 2 minuty). Oprószyć solą i pieprzem, dodać szynkę i krótko podsmażyć. Osączone pierożki przełożyć do pieczarek i wymieszać, podgrzewać kilka minut na małym ogniu. Przełożyć na 4 talerze, polać sosem i posypać grubo zmielonym czarnym pieprzem. Udekorować natką i podawać na gorąco bezpośrednio po przyrządzeniu.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER