Użytkowników online: 10
kulinaria
« Powrót  

Zapiekanka szpinakowa

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 50 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 4
Ilość ocen: 3
Składnik składniki Logo Ilość Czego
ziemniaki 800 gramów
marchewka 400 gramów
cebula 4 sztuk
czosnek 4 ząbki
szpinak mrożony 800 gramów
masło 4 łyżek stołowych
śmietana 150 gramów
jajka 4 sztuk
żółty tarty ser 8 łyżek stołowych
ziarno sezamu 4 łyżek stołowych
sól według uznania
pieprz według uznania

Wykonanie:

Oczyszczone ziemniaki i marchewkę pokroić w plasterki. Marchewkę włożyć do osolonego wrzątku i gotować 5 minut na małym ogniu. Oczyszczoną cebulę i czosnek drobno posiekać i zeszklić na rozgrzanym maśle, włożyć szpinak i dusić minutę na małym ogniu, mieszając doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Ziemniaki, szpinak i marchewki przełożyć do natłuszczonej żaroodpornej formy. Śmietanę wymieszać z jajkami, przyprawić solą oraz pieprzem, i polać zapiekankę, posypać tartym serem i ziarenkami sezamu. Piec 30 minut w 200 stopniach. Podawać bezpośrednio po przyrządzeniu.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER