Użytkowników online: 10
kulinaria
« Powrót  

Pizza z salami i pomidorkami koktajlowymi

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 30 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 2
Ilość ocen: 2
Składnik składniki Logo Ilość Czego
pomidorki koktajlowe różnokolorowe 1 kilogramów
sok pomidorowy, gęsty 400 mililitrów
koncentrat pomidorowy 1 łyżek stołowych
ser mozzarella 250 gramów
salami, plastry 100 gramów
olej 2 łyżek stołowych
spody do pizzy, gotowe 2 sztuk
papryka mielona słodka według uznania
sól według uznania
pieprz według uznania
tymianek, gałązki 6 sztuk

Wykonanie:

4 gałązki tymianku opłukać, osączyć, a listki posiekać. Sok pomidorowy wymieszać z koncentratem, doprawić do smaku solą, pieprzem i słodką papryką. Blachę wyłożyć pergaminem, ułożyć spody do pizzy i posmarować sosem pomidorowym. Piec 10 minut w 200 stopniach. Mozzarellę osączyć i pokroić w plasterki. Umyte pomidorki pokroić na połówki. Pizzę wyjąć z pieca obłożyć serem, salami i połówkami pomidorków. Skropić olejem, posypać pieprzem i pic jeszcze 15 minut, aż ser się stopi. Gotowe pizze udekorować pozostałym tymiankiem.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER