Użytkowników online: 9
kulinaria
« Powrót  

Ziemniaki zapiekane

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 45 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 4
Ilość ocen: 5
Składnik składniki Logo Ilość Czego
ziemniaki duże 6 sztuk
szpinak świeży 800 gramów
cebula 1 sztuk
czosnek 1 ząbki
olej 3 łyżek stołowych
pomidory duże 3 sztuk
ser camembert 120 gramów
sól według uznania
pieprz biały według uznania

Wykonanie:

Umyte ziemniaki ugotować w mundurkach w osolonej wodzie. Szpinak oczyścić i umyć. Oczyszczoną cebulę i czosnek drobniutko posiekać i zeszklić na rozgrzanym oleju, dodać szpinak, mieszając dusić 4 minuty. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Umyte pomidory pokroić w kostkę, a ser pokroić na 12 plasterków. Odcedzone i obrane ziemniaki przekroić na połówki. W 4 natłuszczonych żaroodpornych foremkach ułożyć po trzy połówki ziemniaków. Na wierzchu umieścić porcje duszonego szpinaku, posypać pokrojonymi w kostki pomidorami i przykryć plasterkami sera. Całość zapiekać ok. 10 minut w 200 stopniach.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER