Użytkowników online: 8
kulinaria
« Powrót  

Sandacz na kapuście

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 3
czas(z pieczeniem/smażeniem): 45 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 5
Ilość ocen: 2
Składnik składniki Logo Ilość Czego
kapusta włoska, mała 1 sztuk
pomidory 4 sztuk
filet z sandacza 3 sztuk
kromka białego pieczywa 1 sztuk
oliwa 1 łyżek stołowych
wino białe wytrawne 100 mililitrów
czosnek suszony 1 łyżek deserowych
kapary 1 łyżek deserowych
cytryna 1 sztuk
sól według uznania
pieprz według uznania
cebula suszona 1 łyżek deserowych

Wykonanie:

Z oczyszczonej kapusty wyciąć głąb, włożyć do wrzącej, osolonej wody i gotowac kilka minut, osączyć(100ml wywaru zachować). Podzielić na liście i przelać zimną wodą, osączyć, odłozyć 4 liscie, a resztę pokroić w cienkie paseczki.Umyte pomidory przekroć na połówki. Cytrynę wyszorować i sparzyć, odkroić 2 plastry, a zreszty owocu otrzeć skórkę i wycisnąć sok.
Umytą, osączoną rybę skropić sokiem z cytryny i oprószyć solą oraz pieprzem. Chleb drobniutko pokruszyć i posypać nim sandacza, skropić oliwą. Żaroodporne naczynie wysmarować tłuszczem i wyłożyć liśćmi kapusty i ułożyć na nich rybę. Na filetach położyć pokrojone pomidory, plastry cytryny i osączone z zalewy kapary. Podlać winem i wywarem z kapusty. Posypać suszonym czosnkiem i cebulą. Zapiekać 15 minut w 220 stopniach.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Komentarze:

Autor: martunia0704

Data: 2009-04-30

Pycha!

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER