Użytkowników online: 18
kulinaria
« Powrót  

Grzanki z gąsówkami

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 10 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 4
Ilość ocen: 1
Składnik składniki Logo Ilość Czego
gąsówka 8 sztuk
jajko 2 sztuk
sól 2 sztuk
pieprz według uznania
wiśniówka 8 sztuk
olej według uznania

Wykonanie:

Oczyszczone grzyby bardzo drobno posiekać, dodać jajka, sól oraz pieprz i dokładnie wymieszać. Kromki chleba usmażyć na oleju z jednej strony, z drugiej tylko lekko rozgrzać. Zdjąć z patelni i posmarować każdą kromkę 2 łyżkami masy grzybowej, uważając, aby nie spływała ona z chleba. Następnie kromki włożyć na rozgrzany olej, posmarowaną stroną do dołu, i smażyć około 4 minut. Podawać ozdobione pomidorami lub marynowanymi grzybami.


Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER