Użytkowników online: 5
kulinaria
« Powrót  

Burritas

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 20 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 2
Ilość ocen: 3
Składnik składniki Logo Ilość Czego
wołowina 600 gramów
czosnek 2 ząbki
sok z cytryny 1 łyżek stołowych
oregano 1 łyżek stołowych
sól 0,5 łyżek deserowych
pieprz mielony 0,25 łyżek deserowych
cebula 1 sztuk
olej 1 łyżek stołowych
tortilla 12 sztuk

Wykonanie:

Machaca: umyte mięso natrzeć zmiksowaną masą składającą się z czosnku, soku cytrynowego, oregano, soli i pieprzu.
Marynować przez 4-8 godzin, podsmażyć, pokroić na małe kawałki i obsuszyć w przewiewnym miejscu(ok. 6 godzin).
Oczyszczoną cebulę drobno posiekać. W garnku rozgrzać olej i podsmażyć cebulę, dodać wołowinę. Smażyć aż się zrumieni, dodać sól i wymieszać.
W piekarniku podgrzać tortille. Na każdą nałożyć kilka łyżek mięsa i zwinąć w rulon. Podobnie można nadziać naleśniki. Podawać gorące z sosem chili i fasolą.

Uwagi:

Tortillę można zastąpić naleśnikami.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Komentarze:

Autor: krynio

Data: 2009-11-26

nalesniki mozesz zrobic z serem a burito powinno robic sie z tortila niepowtarzalny smak

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER