Użytkowników online: 14
kulinaria
« Powrót  

Bezowe petit fourki z owocami deser

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 20 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 4
Ilość ocen: 4
Składnik składniki Logo Ilość Czego
owoce świeże 500 gramów
brandy 2 łyżek stołowych
białko 1 sztuk
cukier puder 50 gramów
krem czekoladowy 4 łyżek stołowych
bezowe ciasteczka duże 4 sztuk
bezowe ciasteczka małe 16 sztuk

Wykonanie:

Do dużej bezy przykleić za pomocą białka po 4 małe ciasteczka bezowe. Środek petit fourki wypełnić warstwą kremu czekoladowego, pokrojonymi różnymi owocami jagodowymi, skropić brandy i posypać cukrem pudrem.
Podawać do kawy.

Uwagi:

Owoce świeże: maliny, wiśnie, poziomki, truskawki. Owoce można zastąpić konfiturą.
Można też użyć owoc kiwi, cząstki pomarańczy, plasterki banana.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER