Użytkowników online: 8
kulinaria
« Powrót  

Tajski talerz owoców

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 7
czas(z pieczeniem/smażeniem): 40 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 4
Ilość ocen: 4
Składnik składniki Logo Ilość Czego
arbuz 0,25 sztuk
ananas 0,5 sztuk
mango 1 sztuk
banany 3 sztuk
limonki według uznania
mieta, listki według uznania
papaja 1 sztuk

Wykonanie:

Umyte i osuszone owoce schłodzić w lodówce przez 2h.
Obrać ze skórki, pokroić na plastry grubości 1, 5 cm. Wyciąć trójkąty lub łezki i ułożyć rzędami na dekoracyjnym talerzu. Obok papai ułożyć plasterki lub ćwiartki limonki.
Talerz udekorować listkami mięty.

Uwagi:

Podobnie talerz można przygotować używając innych owoców, np. melona, kiwi, gruszek. Zawsze powinny one być zróżnicowane kolorystycznie, ochłodzone, obrane i pokrojone w dekoracyjne formy, ułożone rzędami i bogato przybrane innymi całymi owocami.
Limonkę można zastąpić cytryną.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Komentarze:

Autor: becia102

Data: 2008-12-12

na prawde piękne

Autor: Ewelosa

Data: 2008-12-11

Pięknie wygląda a to ty sama takie cudeńka robisz ? a te liście pod spodem nadają charekteru co to za liście i skąd ty takie cudeńka masz :)

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER