Użytkowników online: 15
kulinaria
« Powrót  

Zapiekanka ze szpinaku

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 25 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
szpinak 1 kilogramów
cebula 4 sztuk
ryż ciemny 1 szklanek
natka pietruszki według uznania
oliwa 3 łyżek stołowych
bułka tarta razowa według uznania

Wykonanie:

Cebule obrać i pokroić w drobną kostkę. Usmażyć na jasnozłoty kolor na oliwie. Szpinak opłukać i wrzucić na wrzącą osoloną wodę. Gotować 3-5 minut. Odsączyć z wody i rozgnieść widelcem lub zmiksować. Wymieszać szpinak z cebulą. Wysmarować formę oliwą i oprószyć tartą bułką. Wkładać warstwami ugotowany ryż i szpinak. Wstawić do gorącego piekarnika i zapiekać około 10 minut. Przed podaniem posypać natką z pietruszki.


Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER