Użytkowników online: 10
kulinaria
« Powrót  

Kotleciki z masłem miętowym

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 15 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 4
Ilość ocen: 3
Składnik składniki Logo Ilość Czego
kotlety jagniecie 4 sztuk
mieta , listki 10 sztuk
masło 80 gramów
sok z cytryny 1 łyżek stołowych
czosnek 3 ząbki
oliwa 2 łyżek stołowych
sól według uznania
pieprz według uznania

Wykonanie:

Umyte i posiekane listki mięty wymieszać z masłem, doprawić solą i odstawić do lodówki. Kiedy masło stwardnieje, to pokroić je dekoracyjnie.
Marynata: zmieszać 2 posiekane ząbki czosnku, 2 łyżki oliwy, sok zcytryny, pieprz, 0,5 łyżeczki soli.
Marynatą natrzeć kotlety i odstawić na 2,5 godziny. Wyjąć z marynaty, chwilę odczekać, by odciekły. Piec na grillu po 5 minut z obu stron lub smażyć na patelni. Na każdy kotlet nalożyć łyżeczkę masła.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER