Użytkowników online: 15
kulinaria
« Powrót  

Zapiekanka z ziemniaków i kiszonej kapusty

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 60 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 4
Ilość ocen: 3
Składnik składniki Logo Ilość Czego
ziemniak 10 sztuk
kapusta kiszona 1 kilogramów
grzyby suszone według uznania
olej tłoczony na zimno 5 łyżek stołowych
cebula 2 sztuk
sól według uznania
pieprz według uznania
majeranek według uznania
tymianek według uznania

Wykonanie:

Ziemniaki obrać i pokroić na plastry. Rozgrzać tłuszcz na patelni i podsmażyć plastry ziemniaków. Kiszoną kapustę włożyć do rondla razem z grzybami, podlać wodą i gotować około godzinę na wolnym ogniu. Pod koniec gotowania dodać podsmażoną na patelni, pokrojoną w kostkę cebulkę. Wyjąć ugotowane grzyby i pokroić w drobną kostkę. Włożyć grzyby z powrotem do kapusty. Przyprawić całość do smaku pieprzem i ziołami. Do formy posmarowanej olejem włożyć warstwę ziemniaków, a na nią warstwę kapusty. Nakryć ziemniakami. Wstawić do gorącego piekarnika i zapiec przez około 15-20 minut.


Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER