Użytkowników online: 15
kulinaria
« Powrót  

Halibut w sosie kaparowym

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 60 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 3
Ilość ocen: 2
Składnik składniki Logo Ilość Czego
ryż dziki 200 gramów
cebula 1 sztuk
goździki 2 sztuk
filet halibuta 800 gramów
skórka otarta z cytryny 1 łyżek deserowych
estragon, gałązka 1 sztuk
wino wytrawne białe 100 mililitrów
brokuły 600 gramów
śmietana gęsta 100 mililitrów
żółtka 2 sztuk
kapary, puszka mała 1 sztuk
nasiona słonecznika 20 gramów
masło 20 gramów
sól według uznania
liść laurowy 1 sztuk

Wykonanie:

Ryż gotować 30 minut w osolonej wodzie.W obrana cebulę wbić goździki i liść laurowy. Zagotować 500ml wody, wrzucić cebule, skórkę z cytryny, estragon, wlać wino i gotować 15 minut. Włożyć rybę i gotować 5 minut, odstawić. brokuły opłukać, podzielić na różyczki i gotować chwilę w osolonej wodzie. Z wywaru wyjąć rybę, a wywar przecedzić przez sito. Śmietanę dobrze rozmieszać z żółtkiem i zaprawić gorący wywar, dodać kapary.
Ziarno słonecznika uprażyć na maśle i posypać nimi brokuły.
Rybę podawać z sosem, ryżem oraz brokułami.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER