Użytkowników online: 14
kulinaria
« Powrót  

Sandacz w sosie estragonowym

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 45 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 4
Ilość ocen: 3
Składnik składniki Logo Ilość Czego
ryż 200 gramów
filet sandacza 8 sztuk
cebula 1 sztuk
olej 2 łyżek stołowych
szafran 1 szczypta
wywar warzywny 500 mililitrów
sok z cytryny 2 łyżek stołowych
masło 2 łyżek stołowych
szalotki 50 gramów
śmietana gęsta 250 gramów
estragon, peczek 1 kostek
gałka muszkarołowa według uznania
sól według uznania
pieprz według uznania

Wykonanie:

Oczyszczoną, posiekaną cebulę zeszklić z ryżem na oleju, wlać wywar, doprawić szafranem i pół łyżeczką soli. Dusić pod przykryciem 20 minut.
Umytą, osuszoną rybę skropić sokiem z cytryny, oprószyć mąką i obsmażyć na łyżce masła.
Oczyszczone i posiekane szalotki zeszklić na reszcie masła, dodać śmietanę, posiekany estragon, doprawić gałką muszkatołową, pieprzem, solą oraz sokiem z cytryny.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER