Użytkowników online: 13
kulinaria
« Powrót  

Zapiekanka z tofu, ziemniaków i jabłek

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 2
czas(z pieczeniem/smażeniem): 55 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 5
Ilość ocen: 1
Składnik składniki Logo Ilość Czego
ziemniak 3 sztuk
jabłko 3 sztuk
cebula 1 sztuk
tofu 0.5 kostek
olej słonecznikowy 3 łyżek stołowych
pieprz biały według uznania
gałka muszkatołowa według uznania
Cynamon 1 sztuk
goździk zmielony według uznania

Wykonanie:

Ziemniaki obrać i pokroić w plastry. Obrać jabłka ze skórki, oczyścić z gniazd nasiennych i pokroić również w plastry. Cebulę pokroić także w plastry. Układać w żaroodpornym naczyniu lub na blasze warstwami: ziemniaki, cebulę i jabłka, zaczynając i kończąc warstwą ziemniaków. W trakcie układania oprószyć przyprawami. Pokruszyć tofu na drobne kawałki i posypać nim zapiekankę. Podlać trochę wodą i olejem słonecznikowym i wstawić do piekarnika na około 45 minut.


Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER