Użytkowników online: 13
kulinaria
« Powrót  

Pierś kaczki z nektarynkami

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 3
czas(z pieczeniem/smażeniem): 50 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 3
Ilość ocen: 1
Składnik składniki Logo Ilość Czego
pierś kaczki 2 sztuk
cebula 2 sztuk
olej 3 łyżek stołowych
orzechy cashew 40 gramów
wino białe wytrawne 125 mililitrów
laska wanili 1 sztuk
nektarynki 3 sztuk
zasmażka ciemna 2 łyżek stołowych
śmietana kwaśna 3 łyżek stołowych
sól według uznania
pieprz według uznania

Wykonanie:

Mięso umyć, osuszyć, oczyszczoną cebulę pokroić w krążki. Na rozgrzanym oleju obsmażyć mięso, dodać cebulę, orzechy i jeszcze kilka minut smażyć. Wlać wino oraz 150 ml wody. Dodać przekrojoną laskę wanilii i dusić pod przykryciem ok. 15 minut.
Umyte nektarynki osuszyć, przekroić na pół, wyjąć pestki i pokroić w półplasterki, i dodać pod koniec duszenia do mięsa.
Wyjąć mięso, a sos zaprawić śmietaną, zasmażką, doprawić solą oraz pieprzem. Mięso pokroić w plastry i udekorować owocami.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER