Użytkowników online: 10
kulinaria
« Powrót  

Udka nadziewane szpinakiem

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 45 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 3
Ilość ocen: 1
Składnik składniki Logo Ilość Czego
udka z kurczaka 4 sztuk
szpinak świeży 150 gramów
czosnek 1 ząbki
migdały mielone 30 gramów
parmezan tarty 30 gramów
olej 5 łyżek stołowych
masło 30 gramów
cebula 2 sztuk
wino białe wytrawne 250 mililitrów
zasmażka ciemna 2 łyżek stołowych
śmietana kwaśna 2 łyżek stołowych
sól według uznania
pieprz według uznania

Wykonanie:

Udka umyć , osuszyć i wytrybować z nich kości. Umyty szpinak grubo pokroić, dodać posiekaną cebulę i przeciśnięty przez praskę czosnek. Masę połączyć z migdałami, parmezanem, doprawić solą oraz pieprzem, wlać olej i zmiksować.
Nadzieniem napełnić udka i obsmażyć je na maśle. Zalać winem i dusić pod przykryciem 0k. 30 minut. Wyjąć mięso, a sos zaprawić zasmażką oraz śmietaną, dodać do smaku sól oraz pieprz i ponownie włożyć mięso.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER