Użytkowników online: 10
kulinaria
« Powrót  

Książęca pieczeń z sosem

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 60 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 3
Ilość ocen: 2
Składnik składniki Logo Ilość Czego
rostbeft 600 gramów
cebula 1 sztuk
marchewka 300 gramów
masło 40 gramów
mąka 1 łyżek stołowych
kapary 1 łyżek stołowych
wywar mięsny 250 mililitrów
liść laurowy 1 sztuk
tymianek świeży 1 łyżek deserowych
papryka mielona 1 szczypta
sól według uznania
pieprz według uznania
filety sardeli 2 sztuk
śmietana gęsta 2 łyżek stołowych

Wykonanie:

Oczyszczoną cebulę i połowę marchwi pokroić w plasterki. Umyte, osuszone mięso natrzeć solą oraz pieprzem i podsmażyć na 20g masła. Dodać warzywa, chwilę smażyć, posypać mąką, wlać wywar, dodać liść laurowy, tymianek oraz paprykę i dusić.
Oczyszczoną pozostałą marchewkę, pokroić w paseczki, podsmażyć na maśle i dusić 8 minut.
Mięso wyjąć, a do sosu dodać kapary, pokrojone serdele, zaprawić śmietaną, solą oraz pieprzem. Pieczeń podawać z makaronem lub ziemniakami i sosem.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER