Użytkowników online: 10
kulinaria
« Powrót  

Krem z truskawkami

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 20 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
truskawki 400 gramów
mleko 250 mililitrów
laska wanilii 1 sztuk
żółtka 4 sztuk
cukie 100 gramów
melisa, listki według uznania

Wykonanie:

Mleko zagotować z przekrojoną wanilią i ostudzić. Żółtka ubić z cukrem na puszystą masę. Ubijając, wlać mleko.
Oczyszczone truskawki przekroić i przełożyć do pucharków. Zalać zimnym kremem i udekorować listkami melisy.

Uwagi:

Krem można podawać także z poziomkami i malinami.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER