Użytkowników online: 11
kulinaria
« Powrót  

Kolorowy kurczak po węgiersku

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 60 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 4
Ilość ocen: 6
Składnik składniki Logo Ilość Czego
kurczak 1 sztuk
papryka kolorowa 3 sztuk
pomidory 2 sztuk
cebula 3 sztuk
czosnek 2 ząbki
olej 3 łyżek stołowych
papryka słodka mielona 2 łyżek stołowych
bulio drobiowy 250 mililitrów
śmietana gęsta 3 łyżek stołowych
rymianek, gałązki 3 sztuk
sól według uznania
pieprz według uznania

Wykonanie:

Umytego kurczaka podzielić na 4 części. Oczyszczoną paprykę pokroić w paseczki. Obrane ze skórki pomidory pokroić na cząstki. Oczyszczoną cebulę i czosnek posiekać.
Na rozgrzanym oleju obsmażyć kurczaka, dodać cebulę i czosnek, i jeszcze chwilę smażyć. Dodać mieloną paprykę, cząstki pomidorów oraz paski papryki. Wlać bulion i dusić ok. 20 minut. Wyjąć mięso, sos zaprawić śmietaną, dodać sól oraz pieprz do smaku, udekorować tymiankiem.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Komentarze:

Autor: Bea68

Data: 2009-07-30

...i podawac z ryzem-pycha.

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER