Użytkowników online: 13
kulinaria
« Powrót  

Chińska niespodzianka

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 60 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 3
Ilość ocen: 10
Składnik składniki Logo Ilość Czego
mąka 150 gramów
masło 25 gramów
mieszanka chińska mrożona 2 sztuk
krewetki mrożone 100 gramów
przyprawa samboal oelek 0,5 łyżek deserowych
przyprawa \"5 ziół\" 0,5 łyżek deserowych
szczypiorek posiekany 2 łyżek stołowych
fix słodko-kwaśny 1 sztuk
olej według uznania

Wykonanie:

Z mąki, masła i 65 ml letniej wody zagnieść gładkie ciasto. Uformować kulę, posmarować olejem i odstawić w ciepłe miejsce.
Zagotować pół szklanki wody, ugotować krewetki, dodać przyprawy oraz mieszankę chińską i doprawić solą.
Rozwałkowane ciasto pokroić na 8 kwadratów. Ścinki ciasta zachować. Każdy kwadrat napełnić farszem, skleić i zawiązać ścinkami ciasta. Smażyć w oleju. Fix zagotować w 3/4 szklanki wody, dodać szczypiorek i podawać z pierożkami.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Komentarze:

Autor: Ciopcik

Data: 2009-04-19

i znow fota z ksiazki :(

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER