Użytkowników online: 13
kulinaria
« Powrót  

Empanadas Pierogi z mięsem

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 45 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 4
Ilość ocen: 4
Składnik składniki Logo Ilość Czego
mąka 250 gramów
masło 0,5 kostek
mięso mielone 250 gramów
cebula 1 sztuk
rodzynki 1 łyżek stołowych
papryka ostra 0,5 łyżek deserowych
oliwa według uznania
sól według uznania

Wykonanie:

Oczyszczoną cebulę drobno posiekać i podsmażyć na odrobinie oliwy, dodać mięso. Mieszając smażyć kilka minut, zalać 2 szklankami wody i dusić. Gdy woda odparuje dodać wymoczone, osączone rodzynki, paprykę oraz sól.
Z mąki, masła i pół łyżeczki soli oraz wody zagnieść ciasto i rozwałkować na grubość 5 mm. Wyciąć duże koła ( ok. 10 cm), napełnić farszem i zalepić. Pierogi układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy w 200 stopniach do zrumienia.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Komentarze:

Autor: jayzika

Data: 2009-12-11

bo to nie są tak naprawdę pierogi, tylko autorka je tak nazwała. W ameryce południowej bardziej popularne są z żółtym serem i jedza to głównie na śniadanie lub podwieczorek do herbaty. To smakuje bardziej jak bułka niż pierogi. Mięsne są potrawą wigilijną, przynajmniej na pewno w Boliwii jest taka tradycja.

Autor: wieslawal64

Data: 2008-12-09

Pierogi wyglądają na wysuszone, ale to chyba przez to pieczenie.

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER