Użytkowników online: 17
kulinaria
« Powrót  

Roladki z mintaja

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 70 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 2
Ilość ocen: 1
Składnik składniki Logo Ilość Czego
filet z mintaja 1 kilogramów
śmietana 200 gramów
pieczarki 250 gramów
cebula 1 sztuk
cytryna 2 sztuk
masło 3 łyżek stołowych
natka pietruszki posiekana 2 łyżek stołowych
sól według uznania
pieprz według uznania

Wykonanie:

Filety rozmrozić, przeciąć wzdłuż na pół i natrzeć pieprzem, solą, skropić sokiem z cytryny i posypać natką. Odstawić w chłodne miejsce na 1h.
Oczyszczone pieczarki pokroić na paski ( duże, a kilka małych odłożyć) i dusić pod przykryciem z 2 łyżkami masła przez 5 minut, aż grzyby zmiękną. Mieszając doprawić sokiem z cytryny ( 0,5 łyżeczki) oraz solą.
Na każdy kawałek ryby nałożyć pieczarki, zrolować tworząc roladkę i spiąć wykałaczką.
Na dużej patelni rozgrzać niewielką ilość masła i umieścić na niej rybne roladki, a także drobno posiekaną cebulę, pozostałe pieczarki i resztę soku z cytryn, podlać odrobiną wody. Dusić na małym ogniu 0k.25 minut. Na koniec dodać śmietanę i łyżkę natki pietruszki. Zagotować doprawiając solą i pieprzem.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER