Użytkowników online: 17
kulinaria
« Powrót  

Wieprzowina z majerankiem i jabłkami

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 40 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 2
Ilość ocen: 1
Składnik składniki Logo Ilość Czego
wieprzowina 700 gramów
cebula 4 sztuk
czosnek 4 ząbki
olej 5 łyżek stołowych
majeranek 2 łyżek stołowych
jabłka kwaśne 3 sztuk
masło 3 łyżek stołowych
sól według uznania
pieprz według uznania

Wykonanie:

Mięso umyć, osączyć i pokroić w plastry, zawinąć w folię i delikatnie zbić drewnianym tłuczkiem, a następnie pokroić w paski, oprószyć majerankiem i natrzeć rozdrobnionym czosnkiem.
Oczyszczoną cebulę drobno posiekać i razem z mięsem obsmażyć na gorącym oleju. Mieszając doprawić solą i pieprzem. Dusić 0k. 15 minut pod przykryciem.
Jabłka umyć, usunąć gniazda i pokroić w plastry. Chwilę smażyć na maśle i posolić do smaku.
Wieprzowinę podawać z jabłkami i małymi kopytkami.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER