Użytkowników online: 17
kulinaria
« Powrót  

Margherita II

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 40 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 4
Ilość ocen: 6
Składnik składniki Logo Ilość Czego
mąka 300 gramów
drożdże 20 gramów
woda letnia 0,5 szklanek
olej 8 łyżek stołowych
sól 0,5 łyżek deserowych
pomidory w kawałkach z puszki 400 gramów
pomidory swieże 2 sztuk
mozzarella w plastrach 250 gramów
parmezan tarty 4 łyżek stołowych
bazylia listki według uznania
zioła prowansalskie według uznania
sól według uznania
pieprz według uznania

Wykonanie:

Drożdże rozpuścić w wodzie razem z olejem (4 łyżki) i solą (0,5 łyżeczki) dodawać do mąki. Wyrobić ciasto i odstawić w ciepłe miejsce.
Pomidory sparzyć, obrać ze skórki i pokroić w plastry. Pomidory z puszki przyprawić solą, pieprzem i ziołami.
Wyrośnięte ciasto rozwałkować i wyłożyć nim okrągłą natłuszczoną formę, nakłuć widelcem. Na cieście ułożyć pomidory i mozzarellę. Posypać parmezanem, solą i pieprzem, skropić olejem. Piec 20 minut w 250 stopniach. Przed podaniem przybrać bazylią.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Komentarze:

Autor: Scully16

Data: 2009-04-30

smak lepszy niz w pizzerii

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER