Użytkowników online: 13
kulinaria
« Powrót  

Suszone śliwki w cieście

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 60 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
śliwki suszone 250 gramów
ciasto naleśnikowe 300 gramów
migdały bez skórki 80 gramów
mąka 3 łyżek stołowych
cukier puder według uznania
Cynamon według uznania
tłuszcz według uznania

Wykonanie:

Śliwki umyć i namoczyć ( 30 minut), osaczyć. Do każdej śliwki włożyć połowę migdała i obtoczyć w mące ( nadmiar strząsnąć). Zanurzać śliwki w cieście i smażyć na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor. Wyjąć, osączyć na papierowym ręczniku kuchennym i posypać cukrem pudrem wymieszanym z cynamonem.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER