Użytkowników online: 9
kulinaria
« Powrót  

Granita cytrynowa

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 20 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 4
Ilość ocen: 2
Składnik składniki Logo Ilość Czego
sok z cytryn 125 mililitrów
woda 125 mililitrów
cukier 0,5 szklanek
wino Moscatel do Douro DOC Douro 125 mililitrów
białko 1 sztuk

Wykonanie:

Wino, wodę i cukier zagotować. Po wystygnięciu dodać sok z cytryn i zamrozić. Zamrożoną granitę rozbić na kawałki lub zmiksować i wymieszać z ubitym na sztywno białkiem. Nałożyć do szklanek lub pucharków, po czym wstawić ponownie do zamrażalnika. Podawać zamrożoną z plasterkami limonki lub cytryny.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER