Użytkowników online: 8
kulinaria
« Powrót  

Babeczki z jajkiem

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 40 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 5
Ilość ocen: 9
Składnik składniki Logo Ilość Czego
długie, grube nitki makaronu 16 sztuk
jajka 4 sztuk
szynka, gruby plaster 1 sztuk
szpinak mrożony 250 gramów
marchewka 1 sztuk
pomidory 1 sztuk
masło 1 łyżek stołowych
oregano według uznania
sól według uznania
pieprz według uznania

Wykonanie:

Makaron ugotować na półtwardo. Odcedzić i ułożyć w 4 posmarowanych foremkach. Szpinak rozmrozić i krótko obgotować w wodzie z solą. Oczyszczona marchew zetrzeć na grubych oczkach. Z obranego ze skórki pomidora, usunąć pestki, a miąższ pokroić w kostkę. Szynkę posiekać.
Foremki wypełnić 3/4 szpinakiem, szynką, marchewką i pomidorem. Do każdej wbić po jajku. Posypać oregano, solą oraz pieprzem. Foremki ustawić w brytfannie wypełnionej gorącą wodą. Zapiekać ok. 15 minut w 210 stopniach.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Komentarze:

Autor: Pastylka :):*

Data: 2011-01-25

Świetny przepis , bardzo pyszne :):P

Autor: alineczka

Data: 2009-04-29

super:)polecam np. jako dodatek do salatek itp. podczas grilowania

Autor: Izka

Data: 2009-04-10

Świetny pomysł!

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER