Użytkowników online: 12
kulinaria
« Powrót  

Koreczki sylwestrowe

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 10
czas(z pieczeniem/smażeniem): 40 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 4
Ilość ocen: 4
Składnik składniki Logo Ilość Czego
jajka ugotowane 2 sztuk
cebula 0,5 sztuk
szparagi ugotowane 2 sztuk
majonez 3 łyżek stołowych
jogurt naturalny 1 łyżek stołowych
musztarda 0,5 łyżek deserowych
sól według uznania
pieprz według uznania
curry według uznania
pieczarki 10 sztuk
natka pietruszki według uznania
melon 0,5 sztuk
szynka w plastrach według uznania
szczypiorek według uznania
listki sałaty według uznania
tosty według uznania
filety pstraga wędzone 200 gramów
śmietana kwaśna 3 łyżek stołowych
chrzan tarty 0,5 łyżek deserowych
pomidorki według uznania
koperek według uznania

Wykonanie:

Sałatka jajeczna na pieczarkach: posiekać jajka, cebulę i szparagi. Wymieszać z majonezem rozprowadzonym jogurtem i musztardą, doprawić solą, pieprzem i curry.
Sałatką wypełnić oczyszczone kapelusze dużych pieczarek. Ozdobić natką i czubkami szparagów.
Woreczki z szynki: z połowy melona usunąć pestki, a z miąższu zrobić kulki (specjalną łyżką) lub kostki. Układać je po jednej na plasterkach wędzonej szynki i zawiązywać szczypiorkiem w woreczki.
Mus z pstrąga na salacie: zmiksować filety ze śmietaną i chrzanem. Na malutkich tostach ułożyć sałatę, a na niej mus. Ozdobić ćwiartkami pomidorka i koperkiem.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Komentarze:

Autor: hanka902

Data: 2009-04-28

dobre :)

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER