Użytkowników online: 10
kulinaria
« Powrót  

Kutia z ciasteczkami

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 10
czas(z pieczeniem/smażeniem): 70 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 5
Ilość ocen: 1
Składnik składniki Logo Ilość Czego
mak 300 gramów
pszenica 200 gramów
miód 200 gramów
rodzynki 100 gramów
migdały 100 gramów
orzechy 100 gramów
wiśnie kandyzowane 100 gramów
figi 100 gramów
śliwki suszone 100 gramów
skórka pomarańczowa według uznania
skórka cytrynowa 2 łyżek stołowych
laska wanili 0,5 sztuk
cytryna 1 sztuk
rum 50 gramów

Wykonanie:

Pszenicę umyć i namoczyć na noc, gotować ok. 40 minut do miękkości, osaczyć. Mak sparzyć i zemleć dwukrotnie, wymieszać z ugotowana pszenicą, miodem i umytymi bakaliami skropionymi rumem. Przyprawić sokiem z cytryny i startą wanilią. Odstawić do lodówki pod przykryciem, na 30 minut. Przed podaniem kutię przełożyć do salaterek i podawać z ciasteczkami.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER