Użytkowników online: 9
kulinaria
« Powrót  

Królik w galarecie

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 6
czas(z pieczeniem/smażeniem): 70 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 0
Ilość ocen: 0
Składnik składniki Logo Ilość Czego
mięso z królika 500 gramów
rosół drobiowy 1 kostek
marchewka 1 sztuk
cebula 2 sztuk
seler 0,5 sztuk
czosnek 2 ząbki
liść laurowy 1 sztuk
żelatyna 6 łyżek stołowych
goździki według uznania
narka pietruszki posiekana według uznania
ziarenka pieprzu według uznania
sól według uznania

Wykonanie:

Oczyszczoną marchewkę, seler i czosnek pokroić. Jedną obraną cebulę pokroić na ćwiartki, a drugą naszpikować goździkami. Warzywa zalać 2 litrami zimnej wody, zagotować, dodać kostkę rosołową i przyprawy. włożyć mięso z królika i gotować 30 minut. Po wyjęciu mięsa i warzyw, wywar przecedzić, wystudzić i odparować, aby uzyskać litr płynu. Mięso pokroić na duże kawałki. Żelatynę rozpuścić w małej ilości wody i zagotować z wywarem, ostudzić. Dno salaterki wylać warstwą galarety, gdy zastygnie ułożyć na niej kawałki mięsa, posypać natką i przykryć resztą galarety. Wstawić do lodówki na kilka godzin.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER