Użytkowników online: 13
kulinaria
« Powrót  

Galaretka z groszkiem i krewetkami

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 4
czas(z pieczeniem/smażeniem): 40 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 3
Ilość ocen: 5
Składnik składniki Logo Ilość Czego
groszek konserwowy 300 gramów
krewetki w naturalnej zalewie 150 gramów
sok z cytryny 1 łyżek stołowych
ocet 2,5 łyżek stołowych
wegeta 1 łyżek deserowych
żelatyna 6 łyżek deserowych
wino białe 1 szklanek
cukier 1 szczypta
sól 1 szczypta
sos worcester według uznania
sos tabasko 3 krople
marchewka gotowana według uznania
grzybki marynowane według uznania

Wykonanie:

Groszek osączyć, krewetki opłukać, osuszyć i skropić sokiem z cytryny. Żelatynę namoczyć w zimnej wodzie. Jedną szklankę wody zagotować z wegetą, dodać wino, przyprawy i ewentualnie ocet, podgrzać. W wywarze rozpuścić namoczoną żelatynę i ostudzić. Niewielką ilość galarety wlać do 4 foremek i zostawić do zastygnięcia. Z marchewki i grzybków wyciąć ozdoby. Włozyć je na spód foremek, a na nie ułożyć groszek. wylać nieco płynnej galarety i ponownie zostawić do zastygnięcia.Następnie ułożyć krewetki i pozostałe składniki. Zalać resztą galarety i wstawić na kilka godzin do lodówki.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Komentarze:

Autor: agnesj77

Data: 2009-04-30

uwielbiam krewetki wiec czuje ze to danie by mi smakowało

Autor: Ciopcik

Data: 2009-04-19

nie lubie galaretek, choc skład ciekawy

Autor: edl26

Data: 2008-12-10

hmm apetycznie wygląda :)

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER