Użytkowników online: 10
kulinaria
« Powrót  

Pieczeń rzymska z sosem majonezowym

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 24
czas(z pieczeniem/smażeniem): 135 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 3
Ilość ocen: 1
Składnik składniki Logo Ilość Czego
mielona wołowina 2,5 kilogramów
por 500 gramów
szpinak mrożony 300 gramów
kukurydza konserwowa 300 gramów
groszek konserwowy 150 gramów
bułka tarta 150 gramów
jajka 8 sztuk
gałka muszkatołowa według uznania
sól według uznania
pieprz według uznania
majonez 1 sztuk
jogurt naturalny 2 łyżek stołowych
musztarda ziarnista 2,5 łyżek stołowych
sok z cytryny według uznania
szczypiorek posiekany według uznania

Wykonanie:

Oczyszczone pory pokroić w krążki, a groszek i kukurydzę osączyć. Mięso wymieszać z jajkami i tartą bułką, doprawić do smaku pieprzem i solą oraz gałką muszkatołową, dodać warzywa i dobrze wyrobić. Masę mięsną rozsmarować na wyścielonej papierem do pieczenia blasze. Piec ok. 75 minut w 200 stopniach i pozostawić na 15 minut w wyłączonym piekarniku. Wyjąć, usunąć papier i pokroić na kawałki.
Sos: majonez wymieszać z jogurtem, dodać szczypiorek i musztardę, przyprawić solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Podawać razem z pieczenią.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER