Użytkowników online: 12
kulinaria
« Powrót  

Polędwica z pieczarkami

Dodaj przepis do ulubionych!
Drukuj przepis

składniki (ilość porcji): 6
czas(z pieczeniem/smażeniem): 45 minut
trudność (stopień trudności): gwiazdki

Oceń przepis gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki gwiazdki
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!

Średnia ocena użytkowników: 4
Ilość ocen: 1
Składnik składniki Logo Ilość Czego
sos pieczeniowy 1 sztuk
przyprawa jarzynowa 2 łyżek stołowych
poledwica wołowa 1 kilogramów
olej 2 łyżek stołowych
pieczarki 500 gramów
czosnek 2 ząbki
masło 1 łyżek stołowych
natka pietruszki posiekana 1 łyżek stołowych
śmietana gęsta 3 łyżek stołowych
pomidor 2 sztuk
pieprz mielony według uznania

Wykonanie:

Mięso natrzeć jarzynką, pieprzem i obsmażyć na oleju. Piec w piekarniku ok. 20 minut w 200 stopniach.
Sos pieczeniowy przygotować wg przepisu na opakowaniu. Oczyszczone pieczarki podsmażyć na maśle. Czosnek rozdrobnić, pomidory obrać i pokroić w kostkę. Sos połączyć z pomidorami, pieczarkami i czosnkiem, doprawić śmietaną.
Przed podaniem mięso pokroić w cienkie plastry i polać sosem, posypać natką. Podawać z młodymi ziemniakami z wody.

Autor: Becia

Zobacz inne przepisy użykownika!

Kategorie do których ten przepis należy:

Dodaj komentarz:

Nick:

Komentarz:

Token:
Przepisz tekst z poniższego obrazka albo zarejestruj się w serwisie:




Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:

Nagroda Wprost Nagroda PC WORLD COMPUTER